سی شارپ چیست؟کاربردهای آن و بازار کار در ایران

سی شارپ چیست؟کاربردهای آن و بازار کار در ایران

سلام دوستان با یک مقاله کاربردی دیگر در خدمت شما هستیم و در این مقاله قصد داریم تا در خصوص زبان برنامه نویسی سی شارپ،کاربردهای آن و بازار کار آن در ایران صحبت کنیم پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید

حتما شما هم دوست دارید به محبوب ترین زبان های برنامه نویسی مسلط باشید اما تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که کدام یک از زبان های برنامه نویسی برای شما مناسب تر است؟ احتمالا یکی از گزینه هایی که روی میز دارید سی شارپ است که یکی از محبوب ترین و پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی در دنیا و علی الخصوص در ایران است. در ادامه به بررسی موشکافانه سی شارپ میپردازیم.

سی شارپ چیست؟

سی شارپ یک زبان برنامه نویسی از خانواده C و تکامل یافته زبان ++C است که توسط آندرس هلزبرگ در سال 2000طراحی و توسعه یافت. اگر قبلا با ++C کار کرده باشید متوجه خواهید شد که ساختار نوشتاری آن بسیار شبیه به هم است اما نکته اینجاست که سی شارپ کار را به مراتب نسبت به ++C راحت تر کرده است و نیازی به مدیریت حافظه و… ندارید چرا که خودش این کار را انجام میدهد و راه آسان تری را در اختیار شما میگذارد

مقدمه ای بر سی شارپ

سی شارپ یک زبان همه منظوره است یعنی میتوان برای پلتفرم های متفاوتی نرم افزار تولید کرد و از زمانی که NET Core. معرفی شد امکان اجرای برنامه ها بر روی سیستم عامل لینوکس و مک به راحتی قابل اجرا است. تا قبلا از این سی شارپ بر اساس فریم ورک دات نت (NET Framework.) اجرا می شد و فقط منحصر به محیط اجرایی ویندوزی بود. به عنوان مثال شما با فریم ورک ASP.NET MVC قدیمی فقط می توانستید وبسایت خود را بر روی هاست های ویندوزی اجرا کنید اما در حال حاضر با ASP.NET Core می توانید وبسایت خود را هم روی هاست های لینوکسی و هم هاست های ویندوزی اجرا کنید.

سی شارپ نسخه های مختلفی داشته است و جدیدترین نسخه آن 11 #C است و همزمان آن NET 7. نیز در دسترس است.

محیط برنامه نویسی سی شارپ

شما برای اجرای پروژه های خود تحت سی شارپ ابتدا باید فریم ورک دات نت را نصب کنید:

برای دانلود جدیدترین نسخه دات نت روی همین نوشته کلیک کنید

سپس نیاز به یک IDE یا Integrated Development Environment یا یک محیط توسعه خواهید داشت. به این منظور می توانید از IDE بسیار قدرتمند ویژوال استودیو(Visual Studio) استفاده کنید:

برای دانلود ویژوال استودیو کلیک کنید

تفاوت دو زبان#C و ++C

اگر چه این دو ساختار مشابهی دارند اما تفاوت هایی دارند. هر دو زبان جزء زبان های کامپایلری محسوب میشوند یعنی اول کدها اجرا می شوند و سپس یک خروجی از آن گرفته می شود. در ادامه به تفاوت های این دو می پردازیم:

  • سی شارپ خطاها را هشدار می دهد اما ++C این کار را انجام نمی دهد و ممکن است به سیستم عامل آسیب برساند
  • ++C بر روی هر پلتفرمی قابل اجرا است اما سی شارپ( تا قبل از معرفی NET Core.)روی پلتفرم NET Framework. اجرا می شد
  • #C مدیریت حافظه را به صورت خودکار انجام می دهد اما در ++C باید به صورت دستی حافظه را مدیریت کنید
  • ++C مستقیما با سخت افزار در ارتباط است و به راحتی میتوانید با سخت افزار ارتباط برقرار کنید

مزایای سی شارپ

سی شارپ ویژگی های منحصر به فردی دارد که خود را از بقیه زبان ها جدا می کند:

  • شی گرا بودن: به این معنی که میتوانید از اصول OOP یا شی گرایی مانند وراثت،چند ریختی ها (Polymorphism) و… استفاده کنید تا هم تعداد خط کد کمتری بنویسید و هم این که از هدر رفت حافظه جلوگیری کنید.
  • سادگی یادگیری: این زبان برای افرادی که میخواهند به تازگی برنامه نویسی را شروع کنند مناسب است و در ایران در هنرستان ها و حتی دانشگاه نیز تدریس می شود
  • سرعت: به این دلیل که زبان سی شارپ کامپایلری است بنابراین سرعت اجرای برنامه ها بسیار بالاتر از زبان های مفسری است

با سی شارپ چه کارایی میتونیم انجام بدیم؟

خوشبختانه سی شارپ یک زبان همه کاره است یعنی میتوانید برای پلفترم های متفاوتی مثل اندروید،IOS، ویندوز،لینوکس،مکینتاش و… نرم افزار تولید کنید اما در ادامه به کاربردهای آن میپردازیم:

  • ساخت برنامه های تحت ویندوز
  • ساخت وبسایت با استفاده از ASP.NET Core
  • ساخت نرم افزارهای موبایلی با NET MAUI.
  • بلاکچین(Blockchain)
  • اینترنت اشیا
  • هوش مصنوعی(البته در حال حاضر به اندازه کافی رشد نداشته است)
  • ساخت ربات های تلگرامی

وضعیت بازار کار سی شارپ در ایران

خبر خوب این که هم در ایران و هم در کل دنیا سی شارپ جز پرکاربردترین زبان های برنامه نویسی است. اما وضعیت کار آن در ایران نیز بسیار خوب است و شرکت های زیادی خواهان یک برنامه نویس سی شارپ کار هستند. اگر سری به سایت های کاریابی بزنید حقوق کار از 5میلیون تومان شروع می شود و تا 60میلیون و حتی بیشتر هم ادامه دارد

نکته مهم این است که شما اصلا نگران کار نباشید زمانی که شما تخصص داشته باشید به قول خودمانی شما را روی هوا خواهند برد😅

به پایان این مقاله کاربردی رسیدیم و امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد منتظر نظرات خوب شما هستیم😊

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید