فرانت اند چیست؟ نقشه راه یادگیری فرانت اند🎨

فرانت اند چیست؟ نقشه راه یادگیری فرانت اند🎨

احتمالا شما در اوایل یادگیری برنامه نویسی باشید و کلمه ای تحت عنوان “فرانت اند” به گوشتان خورده باشد. امروز و در این مقاله قصد داریم تا حوزهFront-End را به صورت کامل بررسی کنیم.پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برنامه نویسی همواره یکی از پردرآمدترین شغل ها محسوب می شود اما اگر شما با مقدمات آن آشنایی نداشته باشید قطعا برای شروع کار دشواری را در پیش خواهید داشت. احتمالا تا به الان کلمه ” فرانت اند” را شنیده اید اما معنی آن را نمیدانید در ادامه به بررسی حوزه کاری Front-End میپردازیم

فرانت اند چیه و چه کاربرد داره؟

برای توضیح فرانت اند(Front-End) ابتدا با توضیح یک مثال شروع میکنیم. زمانی که شما قصد برگزاری یک جشن دارید قطعا نیاز هست تا هماهنگی های زیادی را انجام دهید تا جشن به خوبی برگزار شود اعم از مدیریت سالن،مدیریت برق و… این بخش اصطلاحا به آن Back-End گفته می شود اما ما در این مقاله راجع به این موضوع صحبت میکنیم.. هر آنچیزی که روی سِن اجرا می شود و ظاهر کار است حکم فرانت اند را دارد.

در طراحی وبسایت نیز ما برای طراحی ظاهر از زبان های مخصوص طراحی در سمت فرانت اند استفاده میکنیم. اما گاهی اوقات کاربران عزیز طراحی UI و فرانت اند را یکسان محسوب میکنند اما این تصور اشتباه است چرا؟

چرا که UI/UX در واقع طراحی کلی صفحات قبل از پیاده سازی است و این کار با استفاده از نرم افزارهایی مانند Figma و Adobe XD انجام می شود. اما در نقطه مقابل بعد از این که طرح کلی وبسایت یا اپلیکیشن پیاده سازی شد به مرحله اجرایی میرسد و با استفاده از زبان نشانه گذاری HTML و استفاده از CSS برای ظاهر و استفاده از جاوا اسکریپت برای تعاملی کردن وبسایت طراحی می شود.

Back-End چه تفاوتی با Front-End داره؟

بک اند یا سمت سرور(Server Side) نقطه مقابل فرانت اند است. در فرانت اند کاربر ظاهر را مشاهده میکند ولی ارسال اطلاعات به سرور و واکشی اطلاعات از پایگاه داده(Database) را نمی بیند. به چنین چیزی بک اند(Back-End) ‘گفته می شود

زبان های برنامه نویسی فرانت اند چیست؟

برای طراحی وبسایت از زبان نشانه گذاری HTMLبرای اسکلت بندی سایت استفاده می شود. HTML یک زبان برنامه نویسی نیست چرا که هیچ کدام یک از خاصیت های بودن یک زبان برنامه نویسی مانند آرایه،متغیر،متد و… را ندارد. سپس از CSS برای تغییر ظاهر استفاده می شود. در قدم بعدی از جاوا اسکریپت برای تعاملی کردن وبسایت و دور شدن از خشک و بی روح بودن سایت استفاده می شود.

اما یک سوال ممکن است برای شما پیش بیاید. پس مواردی مثل جی کوئری(JQuery)،ری اکت(React)،آنگولار(Angular) این وسط چه کاره هستند؟

مواردی که در بالا اشاره شد از جمله فریم ورک هایی هستند که از جاوا اسکریپت مشتق شده اند یعنی ساختار نوشتن(Syntax) آن ها مشابه جاوا اسکریپت است. اما امکاناتی را در خود دارند که در جاوا اسکریپت خام(Pure) وجود ندارد به این منظور این فریم ورک ها ایجاد شدند تا نیازهای توسعه دهندگان(Developer) را برطرف کنند.

آیا نیازی هست هم بک اند و هم فرانت اند را یاد بگیرم؟

جواب به این سوال بستگی به روحیات خودتان دارد. اگر فردی خلاق هستید بهتر است فرانت اند را انتخاب کنید اما اگر بخش منطقی و بک اند را می پسندید پس همان حوزه بک اند را ادامه دهید. اما خبر خوب این است که می توانید هر دو را با هم یاد بگیرید که در این صورت تبدیل به یک برنامه نویس فول استک(Full Stack Developer) می شوید.

نتیجه گیری

به پایان این مقاله کاربردی رسیدیم امیدواریم که مفید بوده باشد. ما را از نظرات خوب خودتان دریغ نکنید😊😁

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید