فلاتر چیست؟ بررسی مزایا و معایب فلاتر

فلاتر چیست؟ بررسی مزایا و معایب فلاتر

سلام دوستان با یک مقاله کاربردی دیگر در خدمت شما هستیم و در این مقاله قصد داریم تا یکی از محبوب ترین ابزارهای توسعه نرم افزارهای اندروید یعنی فلاتر(Flutter) را به شما همراهان عزیز معرفی کنیم پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

سرآغاز مقاله

اگر قصد یادگیری برنامه نویسی دارید و یا در حال حاضر برنامه نویسی اندروید کار میکنید ممکن است گوش شما به کلمه فلاتر(Flutter) آشنا باشد. با پیشرفت تکنولوژی روز به روز ابزارهای جدیدتری برای توسعه اپلیکیشن ها معرفی می شوند. زمانی جاوا(Java) پرچمدار زبان های برنامه نویسی مخصوص اندروید بود اما هر چه زمان گذشت ابزارهای دیگری معرفی شدند که بسیاری از ضعف ها را پوشش میدادند. با معرفی ابزاری مثل کاتلین دنیای توسعه اپلیکیشن های اندرویدی دچار تحول بسیار بزرگی شد تا بار دیگر توسعه دهندگان بتوانند اپلیکیشن های خود را بهینه تر(Performance) تولدی کنند.

اما یکی از ابزارهایی که ما می توانیم برای توسعه نرم افزارهای اندرویدی استفاده کنیم فریم ورک محبوب فلاتر(Flutter) است.

اما فلاتر چیست؟

فلاتر یک فریم ورک برای طراحی اپلیکیشن های موبایل است که برای اولین بار توسط گوگل در سال 2015 به جامعه توسعه دهندگان معرفی شد.یکی از بهترین ویژگی هایی که در فلاتر تعبیه شده است قابلیت کدنویسی به صوت Native یا بومی است که کمک میکند تا شما به صورت اختصاصی برای سکو(پلتفرم) اندروید برنامه نویسی کنید.( اگر نمی دانید برنامه نویسی native چیست اینجا کلیک کنید)

مزایای استفاده از فلاتر(Flutter) چیست؟

فلاتر مزایای بسیاری زیادی دارد که بسیاری از توسعه دهندگان را مجذوب خود کرده است و باعث شده است تا نسبت به رقبای خود تمایز داشته باشد. در ادامه دلایلی را برای تمایز فلاتر نسبت به رقبای خود آورده ایم که شما را در انتخاب این فریم ورک کمک میکند.

چند سکویی(Cross-Platform)

یکی از بهترین امکانات فریم ورک فلاتر امکان برنامه نویسی به صورت چند سکویی یا Cross-Platform است. به این معنا که فقط یک بار کد را مینویسید اما برای چندین سکو(Platform) مثل ویندوز،اندروید،IOS و… خروجی بگیرید.

سرعت بالا

سرعت نه تنها برای کاربران بلکه برای توسعه دهندگان هم اهمیت زیادی دارد.سرعت خروجی گرفتن در فلاتر بسیار بالاست و به شما کمک میکند تا بتوانید خیلی زودتر خروجی اپلیکیشن خود را مشاهده کنید.فرض کنید با یک زبان برنامه نویسی یا فریم ورک دیگری برنامه نویسی انجام داده اید اما خیلی طول میکشد تا بتوانید به نتیجه دلخواه برسید. اما خوشبختانه در فریم ورک فلاتر چنین چیزی وجود ندارد و در کمترین زمان ممکن می توانید خروجی اپلیکیشن خود را مشاهده کنید.

رایگان بودن

فلاتر(Flutter) نه تنها رایگان است بلکه متن باز(OpenSource) است به این معنا که حتی هسته آن نیز توسط توسعه دهندگان قابل تغییر است.برای استفاده از آن نیاز به حتی پرداخت یک ریال هم ندارید😊.

عملکرد حرفه ای

فلاتر از زمانی که منتشر شد تا به الان عملکرد بسیار حرفه ای و قوی را از خود نشان داده است و نسبت به زبان های برنامه نویسی و یا فریم ورک هم رده خود عملکرد بسیار قدرتمندی را نشان داده است. و سرعت بسیاری بالایی در اجرا دارد.

پشتیبانی قوی

چه پشتیبانی قدرتمند تر از گوگل!!! پشتیبانی بسیار قوی فلاتر و سرمایه گذاری که گوگل روی این فریم ورک کرده است قطعا نتیجه بسیار شگفت انگیزی را به همراه خواهد داشت. علاوه بر پشتیبانی گوگل. گروه های تلگرامی فارسی و انگلیسی وجود دارد که باعث یادگیری بیشتر شما می شود.

ویجت های جذاب از جنس فلاتری😁

فلاتر ابزارهای آماده جذاب و آماده ای دارد که سرعت تولید اپلیکیشن را بالاتر می برد. خبر خوب دیگر این است که این ابزارهای آماده طبق جدیدترین فناوری های روز دنیا تولید شده اند که باعث طراحی یک رابط کاربری(User Interface) بسیار زیبا و قدرتمند می شود.

معایب فلاتر

تا الان در خصوص مزایای فریم ورک فلاتر صحبت کردیم اما زمان آن فرا رسیده است تا در خصوص عیب های فلاتر هم صحبت کنیم. به قول معروف هنرش چو گفتی عیبش نیز بگو (:

مشهور نبودن

با توجه به این که چندین سال از معرفی فلاتر میگذرد اما هنوز در بین توسعه دهندگان شناخته شده نیست و این یکی از معایب در چشم محسوب می شود.

عدم پشتیبانی از مرورگرهای وب

در حال حاضر فلاتر از مروگرهای وب پشتیبانی نمیکند.اما ااین احتمال هم وجود دارد که در این آینده این مشکل مرتفع شود.

حجم بالای خروجی

قطعا حجم زیاد اپلیکیشن نه برای کاربر راضی کننده است نه برای توسعه دهنده و متاسفانه فریم ورک فلاتر به گونه ای است که حجم خروجی آن بسیار زیاد است و این میتوانند ناراحت کننده باشد.اگرچه باز هم نمی تواند چیزی از قدرتمند و ارزشمند بودن فلاتر کم کند.

پایان مقاله

به پایان این مقاله کاربردی و جذاب رسیدیم امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.اگر تجربه کار با فلاتر یا فریم ورک های مشابه را دارید خوشحال می شویم از طریق بخش دیدگاه ها آن را با ما در میان بگذارید😊

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید